Manifest

BUIT aplega a un col·lectiu heterogeni d’artistes i persones relacionades amb l’art i la creació contemporània, que, després d’un període de reflexió conjunta, hem pres la decisió d’organitzar-nos com a grup per tal d’intervenir col·lectivament en la vida artística i cultural de la localitat de Torroella de Montgrí amb els objectius de:

1. Despertar la curiositat i l’interès de la gent del poble d’una manera positiva i constructiva que ens permeti, a tots plegats, establir formes de pensar i de viure diferents mentre es genera reflexió, diàleg i mirada crítica.

2. Actuar, si cal conjuntament amb altres programes culturals en marxa, articulant propostes artístiques que ens ajudin a pensar sobre l’art actual i la seva incidència en la societat.

3. Donar resposta artística immediata a fets o situacions a on es valori que la nostra contribució pot ajudar al desbloqueig, la posada en evidència o la denúncia, buscant impacte i implicació de l’entorn social a on es desenvolupin les accions.

4. Concebre, produir i presentar projectes a curt, mig i llarg termini a desenvolupar en l’espai públic.

5. Reivindicar espais alternatius per a la cultura a on poder mostrar les propostes del propi grup i/o d’altres artistes o col·lectius. Especialment espais buits del municipi i del seu entorn que podrien recuperar-se per celebrar-hi actes puntuals o ser usats de manera transitòria.

6. Autofinançament. El grup opta per l’autofinançament com una formula per mantenir la seva independència. Quan l’organització d’un esdeveniment requereixi d’aportacions externes, es demanarà la col·laboració necessària a particulars, associacions, empreses o administracions.

7. Futur. El futur és ara! Entenem que per avançar cal fer passes endavant però també, no oblidar les que van fer d’altres en moments difícils. Memòria, art, acció!

Martí Batlle, Conxa Moreno, Clara Pallí, Rosa Pou, Eugeni Prieto, Mar Serinyà, Esteve Subirah, Joan Vinyes

Torroella de Montgrí, juliol 2016